Олексій Гончарук / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував повідомлення про високі зарплати для міністрів та інших топ-чиновників.

Як написав він на сторінці в Facebook, у деяких випадках значні виплати міністрам у грудні пов’язані з тим, що вони з затримкою отримали зарплати за декілька місяців.

При цьому Гончарук виступив за підвищення розміру виплат міністрам його уряду, оскільки вони не отримують зарплати в конвертах від реалізації тіньових схем та відкатів.

Відео дня

Читайте такожРазумков прокоментував збільшення зарплат депутатам й премії окремим міністрам

"Припинивши схематоз та зробивши міністрам білі високі зарплати, ми долаємо корупційну практику у владі. Міністри - державні топ-менеджери, їхня робота має відповідно винагороджуватися та, безумовно, на них покладена велика відповідальність за результати їх роботи", - сказав він.

У зв’язку з цим Гончарук анонсував впровадження ключових показників ефективності, за якими будуть оцінюватись результати роботи чиновників з відповідними висновками.

"Держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем, окрім цього вони мають завжди пам’ятати про невідворотність покарання за посадові зловживання", - наголосив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра економіки Тимофія Милованова, низка заступників міністрів вирішили звільнитися з Кабінету міністрів через низьку заробітну плату.