Іванісова вчора помітили в Раді /Facebook

Скандальний народний депутат, який раніше входив до складу фракції "Слуга народу", Роман Іванісов, не може бути позбавлений мандата.

Про це заявив глава пропрезидентської фракції Давид Арахамія, передає "Радіо Свобода".

"Що я можу зробити. Є закон України. Я можу тиснути з точки зору моральної сторони. З ним була розмова неодноразово. Чому він, як ви думаєте, так довго не виходив на роботу? Це саме з тиском і пов’язане", - заявив Арахамія.

Відео дня

Він констатував, що моральний тиск не завжди працює як законодавчий. 

"За законом, він має право залишатись депутатом. Ми його позбавили членства в нашій фракції, ми позбавили його членства в нашій партії "Слуга народу". Він позафракційний, позапартійний депутат", - пояснив керівник фракції.

Читайте такожРішення про виключення з фракції Скороход та Полякова вже передано в Апарат Ради - депутат

Арахамія додав, що особисто мав розмову з Іванісовим щодо повідомлень про судимість через зґвалтування, і той "пояснив, що це відбулося давно, він відбув покарання і після того показав себе як нормальна людина".

Зазначається, що Іванісов вчора з'явився у сесійній залі після кількатижневої паузи.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що пишається виключенням з фракції "Слуга народу" депутата Романа Іванісова, який начебто має непогашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні.