Twitter/U.S. Embassy Kyiv

Троє сенаторів США завтра зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським в Києві. Під час зустрічі вони хочуть підтвердити, що українська держава лишається важливим стратегічним союзником Америки після того, як її лідер опинився в епіцентрі процесу імпічменту Дональда Трампа.

«Відносини між США і Україною для нас зараз важливі, як ніколи», - цитує Reuters заяву сенаторів Рона Джонсона й Джона Баррассо від Республіканської партії й Кріса Мерфі від демократів.

Читайте такожForbes: Україна зітхнула з полегшенням після кінця імпічменту в США

Відео дня

«Майбутнє України має значення для США. І ми повинні переконатися, що Україна знає, що ми розглядаємо її як стратегічного союзника», - додали сенатори, оголошуючи про свою поїздку.

Востаннє Джонсон і Мерфі зустрічалися з Зеленським в Києві 5 вересня, коли український уряд зіштовхнувся з рішенням президента Дональда Трампа заморозити майже 400 мільйонів доларів військової допомоги. Мерфі сказав репортерам на прес-конференції 10 вересня, що українські чиновники не розуміли до кінця, чому гроші затримали. Тому українська сторона піднімала це питання на кожній зустрічі в ході попереднього візиту сенаторів.

Рішення про затримку допомоги й телефонна розмова Трампа з українським лідером, під час якої воно обговорювалося, опинилися в центрі розслідування проти американського президента, яке закінчилося оголошенням імпічменту в Палаті представників наприкінці минулого року.

Читайте такожWashington Post: Політичне потрясіння в Україні зачепило фігурантів імпічменту Трампа

Сенат, який контролюють республіканці, виправдав Трампа минулого тижня. Захист президента США стверджує, що гроші були затримані через корупцію в Україні, а не щоб натиснути на Зеленського. Сам американський лідер наполягає, що його телефонна розмова з українським колегою була «ідеальна».