Ляшко судиться з Кабміном та "Нафтогазом" / фото УНІАН

Колишній народний депутат, голова Радикальної партії Олег Ляшко подав до суду на Кабінет міністрів та НАК "Нафтогаз України".

Як повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва, позов стосується премій для керівництва компанії за перемогу у Стокгольмському арбітражі. ОАСК наразі вирішує питання щодо відкриття провадження за позовом.

"Позивач – Олег Ляшко просить суд визнати протиправними дії Кабінету міністрів України та НАК "Нафтогаз України", які полягають у встановленні та виплаті, на думку позивача, необґрунтованих винагород (премій) керівництву НАК "Нафтогаз України" за перемогу у Стокгольмському арбітражі над ПАО "Газпром" і просить утриматись від вчинення дій по їх виплаті", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також Ляшко просить визнати протиправною бездіяльність Кабміну, яка, на його думку, полягає у незабезпеченні належного контролю за ефективністю управління НАК у зв’язку із встановленням та виплатою відповідних винагород. "Радикал" також просить зобов'язати відповідачів повернути отримані премії.

Читайте такожГончарук доручив Мінекономіки переглянути політику оплати праці топ-менеджерів і наглядових рад

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2019 року НАК "Нафтогаз України" отримав від російського "Газпрому" 2,9 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Це дало змогу почати процес підписання нового контракту на транзит газу між Україною і Росією, який в результаті був укладений 30 грудня 2019 року.

14 січня 2020 року виконавчий директор НАК Юрій Вітренко повідомив у Facebook, що премії менеджменту компанії за отримані від російського "Газпрому" 2,9 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу ще не призначені.

Президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями, які передбачаються топ-менеджерам НАК "Нафтогаз України", а також запропонував направити 2,9 млрд гривень на реалізацію інфраструктурних проектів і розвиток медицини.