Кожарі обирають запобіжний захід / фото Facebook Антон Геращенко

Сторона обвинувачення вважає, що екс-міністр закордонних справ Леонід Кожара навмисно вбив бізнесмена Сергія Старицького.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у клопотанні про обрання Кожарі запобіжного заходу, яке було оприлюднено під час засідання Шевченківського райсуду Києва.

Як йдеться в обгрунтуванні клопотання, між Старицьким та Кожарою виник конфлікт.

Відео дня

За даними слідства, 21 лютого близько 15:00 Старицький за попередньою домовленістю приїхав до будинку Кожари. На кухні на першому поверсі будівлі вони разом з дружиною Кожари почали пити алкогольні напої. Під час цього між Кожарою та Старицьким виник конфлікт із застосуванням фізичної сили. Згідно з висновком експертів, на оправі пошкоджених окулярів, які носить Кожара, було виявлено кров Старицького.

«Після цього конфлікту у Кожари виник умисел на умисне протиправне заподіяння смерті Старицькому. З метою реалізації злочинного умислу Кожара піднявся на другий поверх, взяв пістолет та здійснив навмисне вбивство Старицького», - сказано у клопотанні.

Читайте такожДружина Кожари взяла вбивство екс-керівника "Інтера" на себе – ЗМІ

Також у документі вказано, що перед убивством Кожара вдарив Старицького «в область потилиці праворуч». Після цього підозрюваний вистрілив Старицькому «в область правого ока». Внаслідок вогнепального наскрізного поранення голови з ушкодження кісток черепа і головного мозку Старицький помер на місці.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого колишнього керівника телеканалу "Інтер", генерального директора холдингу Atlantic Group Старицького знайшли мертвим з вогнепальним пораненням у будинку Кожари та його дружини Марини Козерод у селі Чайки Київської області. Про інцидент поліцію повідомила власниця будинку.

Читайте такожВбивство екс-керівника "Інтеру": до суду надійшло клопотання про арешт Кожари

Спочатку в поліції повідомили, що чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку були в інших кімнатах. Поліцейські на місці події вилучили пістолет, набої та гільзу.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою «самогубство».

22 лютого у поліції повідомили, що кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 ККУ.

25 березня Кожару затримали співробітники поліції. Прокурор просить суд застосувати до Кожари запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.