Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Шевченко сказав у коментарі журналістам у парламенті.

Він зазначив, що готовий зустрічатися з представниками різних парламентських фракцій. “Я відкритий, мені немає чого приховувати, у мене совість чиста. Я не порушував ніяких законів. Я готовий це довести. В тому числі в суді”, - сказав міністр.

“Сьогодні я подаю позов, буду позиватися до Олега Ляшка саме за його наклепницькі заяви. І в суді я доведу свою правоту”, - сказав Шевченко.

Відео дня

Читайте такожУ Раді оприлюднили постанову про звільнення міністра екології Шевченка

На уточнення, про який наклеп ідеться, він зазначив, що йдеться про слова Ляшка про те, що Шевченко під час пожежі на автобазі в Київській області перебував за кордоном. За словами міністра, під час пожежі він був у Києві.

“Я прилетів в Україну за кілька годин до пожежі, а він з трибуни Верховної Ради і до цього він казав, що я під час пожежі відпочивав десь в Європі”, - сказав Шевченко і водночас додав, що він тоді дійсно прилетів з Європи, з Ніцци.

Міністр також уточнив, що позов подаватиметься до Печерського суду сьогодні.

Як повідомляв УНІАН, уряд на своєму засіданні 24 червня ухвалив рішення внести до Верховної Ради подання щодо звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів за вчинення діянь, що можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Згідно з поданням, у січні 2015 року в робочий час Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу перебував в Об’єднаних Арабських Еміратах, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці та безпідставно не взяв участь у засіданні уряду. Крім того, Шевченко 6 червня вилетів чартерним рейсом приватним літаком в особистих справах до м. Дрездена та повернувся 8 червня (в робочий день) з м. Ніцци також приватним літаком.