Фото УНИАН

Про це повідомляється на сайті ВККС. Зокрема, як зазначається в повідомленні, Комісія розглянула питання щодо відсторонення/продовження строку відсторонення суддів від посад.

Читайте такожСкандальний суддя Чернушенко зник, ГПУ оголосила його в розшук

"На спільному засіданні дисциплінарної та кваліфікаційної палат Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 10 липня 2015 року, на підставі клопотань генерального прокурора України було прийнято рішення відсторонити від займаної посади 3 суддів та продовжити строк відсторонення від займаної посади 1 судді", - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено строком на 2 місяці Антона Чернушенка від посади судді Апеляційного суду міста Києва.

Також у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено на 2 місяці: Земфіру Асанову від посади судді Южного міського суду Одеської області; Андрія Лупенка від посади судді Суворовського районного суду Одеси.

Стосовно судді Бабушкінського районного суду Дніпропетровська Миколи Решетніка Комісія прийняла рішення про продовження строку відсторонення від посади судді строком на 1 місяць.

Розгляд питання про відсторонення Ірини Таранкової, судді Комсомольського міського суду Полтавської області, Комісія відклала.

Як повідомляв УНІАН, 24 червня Генпрокуратура повідомила голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку про підозру у скоєнні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 376-1 та ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу ("незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду"; "постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень"). 30 червня Верховна Рада надала згоди на затримання та арешт Антона Чернушенка.