Марков / Фото УНИАН

Про це сказав керівник робочого апарату Укрбюро Інтерполу Василь Неволя в коментарі представникам ЗМІ, інформує прес-служба МВС України.

Неволя зазначив, що розшук колишнього народного депутата здійснюється за звинуваченням у побитті учасників мітингу перед обласною адміністрацією в Одесі у 2007 році.

За його словами, Марков затриманий за орієнтуванням Укрбюро Інтерполу на підставі звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Відео дня

«Ми повідомили ініціатора розшуку – Департамент карного розшуку МВС України, Генеральну прокуратуру України та Міністерство юстиції України, які далі вирішуватимуть питання організації екстрадиції. Оскільки справа вже перебуває на розгляді в суді, то це компетенція Міністерства юстиції України», – додав керівник робочого апарату Укрбюро Інтерполу.

Як повідомлялося, члена прокремлівського так званого «Комітету порятунку України», колишнього народного депутата Маркова затримала поліція в італійському місті Сан-Ремо 12 серпня. У Маркова були при собі російський та український паспорти.

Читайте такожЗМІ розповіли про нові подробиці затримання одіозного Маркова, який відмовився від італійського адвоката

Генпрокуратура України готує документи для екстрадиції Маркова.

Довідка УНІАН. Верховна Рада позбавила Маркова мандата народного депутата 20 вересня 2013 року. Йому інкримінували організацію та побиття учасників пікету в Одесі в 2007 році проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ.

В жовтні 2013 року Печерський райсуд Києва заарештував Маркова на два місяці.

25 лютого 2014 року Приморський районний суд Одеси змінив запобіжний захід Маркову, випустивши його з Одеського СІЗО.

В грудні 2014 року МВС України оголосило Маркова в розшук.