сидор кизин / svoboda.org.ua

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Житомирської обласної організації ВО "Свобода".

"Тільки що мені принесли повістку в поліцію. Викликають на п'ятницю (13 листопада - УНІАН) до слідчого Житомирського обласного управління новоствореної Національної поліції. Номер провадження збігається з тим, за яким заарештували Юрія Сиротюка і ще кілька десятків захисників Конституції. Примітно, що повістки прийшли напередодні першого засідання Житомирської обласної ради і голосування у другому турі виборів міського голови", – цитує прес-служба Кізіна.

Відео дня

Читайте такожГенпрокуратура допитала "свободівця" Сича щодо розстрілу на Майдані

Також повідомляється, що слідче управління Головного управління Національної поліції у Житомирській області просить надати списки Житомирської обласної організації ВО "Свобода" із зазначенням контактних даних.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня 2015 року під Верховною Радою після прийняття в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації сталися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів. Агресивно налаштовані учасники мітингу намагалися штурмувати ВР, кидали бруківку, димові шашки. Також була кинута бойова граната. Загинули четверо бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.

Читайте такожЧергового представника "Свободи" викликали на допит через теракт під Верховною Радою

Колишнього народного депутата від ВО "Свобода" Сиротюка разом з іншими "свободівцями" підозрюють в організації заворушень біля парламенту 31 серпня. За рішенням Печерського райсуду Києва з 4 листопада він перебуває під домашнім арештом.