Петренко вызвали на допрос / Фото УНИАН

Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що його викликають на допит до Генпрокуратури у справі про тиск на Конституційний суд при розгляді закону про люстрацію.

Про це Петренко повідомив у Facebook і оприлюднив фотокопію листа ГПУ на адресу Міністерства юстиції за підписом слідчого з особливо важливих справ ГСУ Генпрокуратури О.Легеньковського від 4 листопада 2015 року.

«Генпрокуратура викликає мене на допит по кримінальній справі про тиск на Конституційний суд під час розгляду закону про очищення влади (люстрацію)», - написав Петренко.

Відео дня

Читайте такожУкраїна напрацювала чотири судових позови проти Росії - Мін'юст

«У ході досудового розслідування виникла необхідність викликати для допиту як свідка Петренка Павла Дмитровича. …Прошу повідомити Петренко Павла Дмитровича про виклик в Головне слідче управління Генеральної прокуратури України (м.Київ, вул.Кловський узвіз, 36/1) та вручити йому повістку про виклик», - йдеться в листі ГПУ.

Згідно з текстом листа, кримінальне провадження відкрито 23 квітня ц.р. за «фактом протиправного вручання в діяльність Конституційного суду під час розгляду справи щодо конституційності окремих положень Закону «Про очищення влади» за ознаками кримінального правопорушення , передбаченого ч.2 ст.376 КК України .

Генпрокуратура викликає мене на допит у кримінальній справі про тиск на Конституційний суд під час розгляду закону про ...

Posted by Павло Петренко on 11 листопада 2015 р.