Фото УНІАН

Про це в ефірі телеканалу Інтер заявила лідер фракції Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини". 

Тимошенко відзначила, що законопроектом пропонується радикальне підвищення податків для громадян та підприємств, що є "злочином проти українців".

Також нардеп розкритикувала збільшення оподаткування для малого та середнього бізнесу, фермерських господарств і громадян.

Відео дня

Читайте такожВ Україні можуть залишити лише три групи "спрощенців"

"Податок на доходи фізичних осіб уряд планує підняти з 15% до 20%, а для підприємств податок на прибуток планує збільшити з 18% до 20", – заявила вона.

"Вони збільшують податки і заміняють доходи в бюджет від вмираючої економіки, заміщують величезними західними запозиченнями, перетворюючи Україну в «фінансового наркомана", – сказала лідер фракції "Батьківщина".

Читайте такожЯценюку не подобається пасивність депутатів: не більше п'яти активно обговорюють бюджет

Тимошенко зазначила, що депутати фракції підтримуватимуть проект Податкового кодексу, розроблений профільним комітетом, оскільки в документі пропонується "реальне зниження податків, дається можливість для роботи підприємств, а з людей знімаються зайві податки".

Як повідомляв УНІАН, податкова реформа є однією з ключових умов виконання Україною зобов'язань за програмою співпраці з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом.

На даний момент в Україні є два основних варіанти податкової реформи – від Міністерства фінансів та від депутатського корпусу. Проект, підготовлений парламентаріями, передбачає різке зниження податкових ставок і скасування деяких податків. Такі зміни, на думку фахівців, сформують дефіцит бюджету в розмірі не менш як 200 млрд грн. 

Читайте такожЗміни в податкове законодавство логічно вводити з 2017 року – ЄБА

Проект податкової реформи від Мінфіну передбачає дефіцит бюджету в розмірі не більш як 60 млрд грн при загальному дефіциті бюджету, закладеному в проекті держкошторису країни на 2016 рік, у 83,7 млрд грн.

Крім того, за інформацією Мінфіну, саме їхній проект податкових змін є найприйнятнішим для МВФ.