REUTERS

Про це йдеться у заяві фракції.

На думку політсили, це відповідальний крок не лише для президента, а й для фракції "Блок Петра Порошенка", яка є ключовою формуючою силою для парламентської коаліції "Європейська Україна".

"Сьогодні розв'язок політичної кризи фактично залежить від позиції Президента Петра Порошенка – або країна продовжує реформи, або вимушено стає на паузу і повторює досвід політичного самогубства 2005 року", - сказано у заяві.

Відео дня

"Народний фронт" зазначає, що вчора лідер партії та прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував два варіанти виходу із нинішньої політичної кризи.

Читайте такожУ БПП розповіли, які кандидатури на крісло прем'єра обговорювали на засіданні фракції

Перший передбачає відновлення коаліції, посилення взаємодії між парламентськими фракціями і зміцнення нинішнього Кабінету міністрів.

Відповідно до другого, Яценюк звертається до президента з проханням взяти на себе відповідальність, представити нового прем’єр-міністра та провести переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми.

"Нарешті наше звернення було почуте. Фракція "Народного фронту" вітає бажання наших колег припинити пусті балачки і зайнятися практичною роботою з виведення країни зі стану війни, економічної кризи і штучно створених політичних скандалів", - підкреслює НФ.

Політсила сподіваються, що найближчим часом, окрім прізвищ кандидатів на прем’єрське крісло, буде оголошений і персональний склад нового уряду та його програма дій.

Читайте такожСадовий відкинув можливість очолити Кабмін замість Яценюка

"Чим швидше ми матимемо чіткі прізвища майбутніх урядовців та реальні кроки з реформування країни, тим швидше вийдемо з політичної кризи", - додають у фракції.

Як зазначає "Народний фронт", головне, щоб новий уряд отримав беззаперечну та стійку підтримку своїх ініціатив у парламенті, а не як чинний уряд "зазнавав цькування та безпідставної критики, яка набула форм середньовічного "полювання на відьом".

"Наша позиція чітка і зрозуміла. Чим швидше президент Петро Порошенко та його фракція у Верховній Раді остаточно визначаться з ім'ям нового прем'єра, назвуть новий склад уряду та оголосять програму його реформ – тим швидше країна вийде з кризи і продовжить курс реформ європейського зразка", - сказано в заяві.