парубий / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам біля будівлі Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

“Як повідомили мені у прокуратурі, допит стосуватиметься подій на Майдані. І я завжди на подібні заклики відгукуюся. І хочу сказати, що вже давав дуже багато годин свідчень щодо подій на Майдані”, - сказав Парубій. Він висловив сподівання, що слідчі, можливо, мають якісь нові встановлені дані, які необхідно доповнити.

Читайте такожПарубій переконаний, що Захід має посилювати санкції проти Росії

Відео дня

Спікер наголосив, що зробить все можливо для того, щоб пролити світло на події на Майдані і щоб винні у розстрілах людей були покарані. “Я готовий віддавати тому увесь необхідний час”, - додав він.

Голова парламенту зауважив, що допит може тривати 5-6 годин.

На уточнення, щодо якого конкретно періоду часу він має давати свідчення, Парубій зауважив, “наскільки попередньо говорили — про події на Майдані і про події на початку АТО”. “Тобто, період секретаря РНБО, період Майдану”, - сказав спікер і наголосив, що вже давав багатогодинні свідчення щодо усіх періодів подій на Майдані.

Як повідомляв УНІАН, 9 серпня прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що на допит до ГПУ викликається голова Верховної Ради Андрій Парубій та голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.