Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що уряд Віктора ЯНУКОВИЧА впродовж місяця своєї роботи не виконав жодної обіцянки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала сьогодні на прес-конференції, оприлюднивши відповідне звернення Блоку Юлії Тимошенко до Президента України Віктора ЮЩЕНКА та українського народу.

Ю.ТИМОШЕНКО нагадала, що 4 серпня за поданням Президента Верховна Рада України призначила В.ЯНУКОВИЧА на посаду прем’єр-міністра і затвердила персональний склад Кабінету міністрів. За її словами, минув місяць «з цієї трагічної дати», і повністю розвіяно три міфи команди В.ЯНУКОВИЧА. Зокрема, за її словами, перший міф про вирішення гострих соціальних питань, зокрема, зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Відео дня

Як сказала Ю.ТИМОШЕНКО, новий уряд не лише не зменшив ці тарифи, а й назвав їх повністю обгрунтованими, а також заявив, що державний бюджет на 2007 рік у жодному разі не буде «бюджетом проїдання».

Другий міф, за словами Ю.ТИМОШЕНКО, це статус російської мови. За її словами, команду В.ЯНУКОВИЧА абсолютно не цікавить це питання, а цікавить лише 32 млрд. грн. у державному бюджеті, які вони називають інвестиційним ресурсом і які «будуть покладені до їхніх кишень».

Третім міфом лідер БЮТ назвала заяву про вступ України до Єдиного економічного простору і категоричне заперечення командою В.ЯНУКОВИЧА вступу України до НАТО. Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що уже зараз Україна знову одночасно вступає у ці дві організації.

Також вона додала, що Універсал національної єдності, підписаний Президентом В.ЮЩЕНКОМ і лідерами провідних політичних сил, був порушений відразу після його підписання.