Курортний сезон у Криму очима прем`єраГолова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Віктор ПЛАКІДА оцінює нинішній курортний сезон як позитивний, зазначаючи при цьому, що півострів втратив всього 1-2% відпочиваючих.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ПЛАКІДА заявив сьогодні на прес-конференції в Сімферополі.

"Цифри говорять, що відпочиваючих було дещо менше, дещо - це 1-2%, цифра, яка не може вплинути в цілому на результат", - заявив кримський прем`єр. На його думку, зменшення кількості відпочиваючих пов`язане з прохолодною погодою (море в червні-липні, а також у вересні було достатньо холодним), з природними катаклізмами і відсутністю через холоди кримських овочів і фруктів. "Криму в якійсь раз не пощастило - природні катаклізми, холоди, які залишили нас без власних фруктів і овочів, а це вплинуло на цінову планку, решта подій була менш значущих, щоб визначити успіх або неуспіх курортного сезону", - зазначив голова Ради міністрів.

Відео дня

За словами В.ПЛАКІДИ, незважаючи на зменшення цього року кількості відпочиваючих, надходження від курортних регіонів до бюджету перевищили показники минулого року на 87 мільйонів гривень. "Фінансова картина, в цілому, позитивна", - заявив В.ПЛАКІДА.

Він також повідомив, що в нинішньому курортному сезоні на півострів приїхало більше відпочиваючих з України (близько 78% усіх курортників), із Польщі і країн Балтії, при цьому зменшилася кількість відпочиваючих із Росії.