УНІАН

Як повідомляє прес-служба ГПУ, в ході офіційного візиту до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Луценко провів ряд двосторонніх зустрічей з представниками компетентних органів Сполученого Королівства, а саме Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ, Королівської прокурорської служби та Служби податкових та митних зборів.

Читайте такожЛуценко просить суд у Гаазі допомогти покарати організаторів злочинів на Майдані та військове керівництво РФ

Метою візиту делегації Генеральної прокуратури України, яку очолює Луценко, є обговорення питань двостороннього співробітництва та подальшої інституційної підтримки відомства.

Відео дня

«Генеральна прокуратура України високо цінує ту допомогу, що надавалася та надається британською стороною на шляху реформування та сподівається на її продовження», – зазначив генпрокурор.

За результатами зустрічі відзначено позитивні напрацювання з вказаних питань та висловлено зацікавленість у широкій співпраці між відомствами, у тому числі щодо виконання запитів про міжнародну правову допомогу та екстрадицію.

Також британську сторону поінформовано про результати розслідування актуальних кримінальних проваджень стосовно колишніх високопосадовців та причетних до них осіб, а також щодо розслідування злочинів під час Революції гідності.