Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО сумнівається, що Генеральна прокуратура доведе до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам перед жалобним мітингом-реквіємом пам’яті Г.Гонгадзе в Таращанському районі, що проходить біля пам’ятного знаку журналісту.

Ю.ЛУЦЕНКО сказав, що є плівки екс-майора Миколи МЕЛЬНЧЕНКА, автентичність яких доведена різними міжнародними експертизами. За словами міністра, на цих плівках звучать голоси певних осіб, які на сьогодні «слава Богу, живі і можуть давати свідчення при політичній волі Генпрокуратури».

Відео дня

“Чи буде така воля у цій прокуратурі?”, - запитав Ю.ЛУЦЕНКО і сам відповів: ”На сьогодні – ні”. При цьому він додав: «Очевидно, що рано чи пізно вона (воля) з’явиться, я в це вірю, бо всі підстави для завершення (розслідування справи Г.Гонгадзе – УНІАН) є».

Відповідаючи на запитання, як він розцінює заяву генпрокурора Олександра МЕДВЕДЬКА про те, що Генпрокуратура може реанімувати кримінальну справу проти М.МЕЛЬНИЧЕНКА, міністр сказав: «Генпрокуратура України все може порушити проти кого завгодно… Але ось чи зможе вона довести хоч одну справу, це друге питання».

Виступаючи на мітингу, Ю.ЛУЦЕНКО зазначив, що «історія України – це історія повстання… В Таращанських лісах виникла ще одна іскра, яка призвела до Майдану – до повстання проти КУЧМИ і кучмізму». За його словами, “ми змогли перемогти КУЧМУ, але не змогли перемогти “кучмізм в різних його проявах”. В контексті сказано міністр зауважив, що на сьогодні є ще багато людей, «які не змогли в собі перемогти кучмізм, в тому числі в розкритті цієї справи».

Також у свої промові Ю.ЛУЦЕНКО висловив занепокоєння тим, що Генпрокуратура й досі “не викликала по серйозному ні КУЧМУ, ні ЛИТВИНА, ні інших людей, чиї голоси звучать на плівках МЕЛЬНИЧЕНКА”. Крім того, за словами Ю.ЛУЦЕНКА, досі не зроблено очних ставок між М.МЕЛЬНИЧЕНКОМ і «цими людьми».

Завершуючи свій виступ, Ю.ЛУЦЕНКО наголосив, що державні мужі повинні зрозуміти, що справа Гонгадзе не зможе зупинитися на виконавцях».

«Влада мусить навчитися сказати гірку правду, в тому числі - юридичним організаторам і замовникам цього вбивства», - сказав міністр.