Віктор Янукович / REUTERS

Колишній президент України Віктор Янукович та екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров, які переховуються в Росії від українського правосуддя і перебувають під санкціями Європейського Союзу, не зможуть скористатися безвізовими поїздками до країн Євросоюзу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца сказала під час спілкування з громадянами на телефонній лінії.

"Я думаю, що ні. Я думаю, що далі тих міст, де вони зараз перебувають, вони навряд чи ризикнуть кудись поїхати", - зауважила Беца, відповідаючи на питання, чи зможуть представники колишньої влади Янукович та Азаров скористатися можливістю безвізових поїздок до ЄС після запровадження 11 червня безвізового режиму для України.

Відео дня

Читайте такожКількість безвізових для українців країн буде перевищувати сотню – Порошенко

За словами Беци, якщо вони приїдуть в Україну, щоб оформити біометричний паспорт, то "будуть одразу ж притягнуті до відповідальності".

Вона нагадала, що багатьом представникам колишньої влади з оточення Януковича заборонено в'їзд в Євросоюз.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня Рада Європейського Союзу затвердила рішення продовжити ще на один рік санкції у вигляді замороження активів та заборони в'їзду в ЄС стосовно екс-президента України Януковича та його соратників.

Відповідне рішення стосується 15 колишніх чиновників.