Ім’я нардепа Луценко не назвав / фото chernomorneftegaz.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко розраховує восени завершити слідство і внести до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа, причетного до закупівлі за завищеними цінами газовидобувних вишок для державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Про це генпрокурор повідомив в інтерв’ю «5 каналу».

Ім’я нардепа він не назвав.

Відео дня

«В резонансній справі про так звані «вишки Бойка» ми рухаємось. Як відомо, достатньо довгий час в СІЗО провів син народного депутата (депутата ВР від групи "Партія "Відродження" Володимира Кацуби, колишній заступник голови НАК «Нафтогаз України») Олександр Кацуба», - нагадав Луценко.

Генпрокурор розповів, що Кацуба пішов на угоду зі слідством і надав інформацію про відомі йому факти щодо керівництва організованим злочинним угрупованням, яке розкрадало державні кошти в особливо великих розмірах під час закупівлі плавучих бурових установок.

Читайте такожДержгеонадр позбавила "Чорноморнафтогаз" спецдозволів на видобуток газу на двох родовищах

«Ми зараз ведемо слідство за цими показами щодо діючого народного депутата. Коли воно буде завершено – я прийду в Верховну Раду. Планую зробити це восени», - сказав Луценко.

Як повідомляв УНІАН, 5 січня 2016 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на самопідіймальні плавучі бурові установки "Петро Годованець" і "Україна" (так звані "вишки Бойка"), що належать експропрійованій Росією компанії "Чорноморнафтогаз".

Установки арештовані у рамках кримінального провадження від 1 квітня 2014 року про підозру у зловживанні посадовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НАК "Нафтогаз України" і "Чорноморнафтогазу" при закупівлі даних установок.

У доводах прокуратури також вказується, що 14 грудня 2015 року установки незаконно були переміщені з Одеського газового родовища (північно-західна частина шельфу Чорного моря) ближче до окупованого Росією Криму.