Михаїла Саакашвілі позбавили українського громадянства / фото: УНІАН

У Києві на перехресті вулиць Банкова та Інститутська майже 70 прихильників партії "Рух нових сил" проводять мітинг з вимогою показати указ президента Петра Порошенка про позбавлення колишнього президента Грузії та екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі українського громадянства. Як передає кореспондент УНІАН, учасники зібрання тримають у руках державні прапори.

Читайте такожУ Києві під АП сталася сутичка між прихильниками Саакашвілі та поліцією (фото, відео)

За словами організаторів акції, ніхто не збирається штурмувати кордон правоохоронців, які заблокували та перекрили вулицю Банкову в напрямку будівлі Адміністрації президента. Перед АП близько 200 нацгвардійців та поліцейських вишикувалися у чотири ряди. Вони одягнені у бронежилети і мають при собі захисні шоломи.

Відео дня

Учасники акції вимагають, щоб представники АП показали документ, який би засвідчував, що Саакашвілі позбавлено українського громадянства.

Вони вважають, що позбавлення Саакашвілі громадянства є незаконним. "Це обман. Так не повинні вчиняти з жодним громадянином. Не важливо, чи це Саакашвілі. Кожен громадянин має право на захист, щоб він був впевнений, що він може приїхати в країну, громадянином якої він був вчора, і сьогодні піти до суду та оскаржувати ті підстави, які є в тих документах, щоб відновити свої права", - сказав у коментарі УНІАН один з мітингувальників.

Учасники акції час від часу виступають з мегафону. Вони кажуть, що готові відстоювати права людей, якщо вони порушуються.

Водночас на акції присутні противники Саакашвілі. Один з них з мегафону заявив, що організатори мітингу вводять людей в оману. Ці слова прихильники Саакашвілі зустріли з негативом та змусили опонента припинити свій виступ.

Як стверджують організатори акції, представники АП вже виходили до них і сказали, що "нічого не знають". Проте вони продовжують чекати на пояснення від АП. Трансляцію з пікету веде Politeka

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 липня, в АП повідомили, що президент Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Саакашвілі.

Політик, в свою чергу, заявив, що у нього лише одне громадянство – українське. «Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюсь ніде лишатися і отримувати якийсь статус! Я буду домагатись законного права повернутись в Україну!» - сказав Саакашвілі.

Згодом на Майдані Незалежності у Києві представники партії Саакашвілі “Рух нових сил” та громадські активісти провели акцію проти позбавлення лідера політичної сили громадянства України. Потім вони збиралися піти до АП з вимогою оприлюднення відповідного указу.