Коханівському стало погано / фото twitter.com/superumka

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Коханівському продовжилось, але через півгодини до нього  прийшла «швидка». Про це повідомила журналістка Оксана Коваленко у твіттері.

Тому у суді була оголошена перерва 10 хвилин.

Журналістів пропросили не знімати, бо за словами людини з боку Коханівського, йому «доведеться знімати штани».

Відео дня

У підсумку Коханівський з лікарями вийшов, інші лишилися у залі. Згодом його завели до зали після огляду лікарів. 

Читайте такожВ МВС назвали випадковістю затримання кореспондента УНІАН Сергія Лефтера: "Ми вибачаємось"

Як повідомляв УНІАН, Коханівського правоохоронці затримали 21 жовтня у Києві біля станції метро «Академмістечко». Його дружина заявила, що це сталося після бійки Коханівського з Русланом Качмалою (позивний «Рем»). Перший застосував травматичну зброю. Жінка розповіла, що коли вони поверталися з поминок їхнього побратима, їх біля метро наздогнав «Рем», який нібито погрожував Коханівському і провокував його. Тоді зчинилася бійка. Качмала почав утікати, а Коханівський наздогнав його, дістав травматичний пістолет і вистрелив. В результаті обох було доставлено до лікарні.

Водночас в поліції особу опонента Коханівського не розкривають. За даними правоохоронців, на місці стрілянини в траві виявлено незареєстрований ПМР і стріляні гільзи калібру 9 мм.

23 жовтня Святошинський райсуд Києва розпочав засідання з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Коханівському. Пізно ввечері суд вирішив перенести засідання на 24 жовтня на 9.00. Вночі прихильники Коханівського влаштували погром у приміщенні суду. Вони розгромили приміщення і звели барикади з меблів, щоб перешкодити вивезенню Коханівського в ІТТ. Його прихильники заявили, що відбили штурм силовиків. Сам Коханівський заявив, що активістів на розгром приміщення спровокували поліцейські.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нічних подій у суді за ст.194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Фото twitter.com/superumka