У Європейській комісії відзначають важливість збереження в Україні верховенства права і поваги до Конституції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив глава Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель ПІНТУ ТЕЙШЕРА сьогодні журналістам у Сімферополі, коментуючи на прохання кореспондента УНІАН зустріч Президента Віктора ЮЩЕНКА з послами Великої сімки і ряду країн, під час якої глава держави закликав міжнародне співтовариство допомогти Україні зберегти демократію. (В.ЮЩЕНКО повідомив про переговори зі створення коаліції між Партією регіонів і БЮТ, головною метою якої, на його думку, є внесення наступного тижня змін до Конституції. За словами глави держави, ці зміни є антизаконними – УНІАН.)

«Ми знаємо про те, що було сказане (на зустрічі), фактів не знаємо. У будь-якому разі в будь-якій країні важливо, щоб дотримувалися верховенство права і конституційні процедури», – заявив глава Представництва Єврокомісії.

Відео дня

“Я не можу вам сказати” чи відповідає “цим правовим нормам те, що було сказане», додав Ж.М.ПІНТУ ТЕЙШЕРА.

«Для нас важлива повага до Конституції, повага до закону. А в решті - політичні сили мають свободу. Вони мають слідувати цим правилам і відповідно до того, що є легітимним, законним в парламенті, вони можуть вносити будь-які зміни, поправки. Це відбувається в будь-якій демократичній країні. Ті люди, які представляють народ, якщо у них є легітимне право вносити зміни, поправки до Конституції, змінювати моделі, (то) це можливо», – сказав глава Представництва Єврокомісії в Україні.

Разом з тим, наголосив Ж.М.ПІНТУ ТЕЙШЕРА, в даному конкретному випадку «ми не знаємо, що саме має відбутися чи не має відбутися».