Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає за необхідне всебічно проаналізувати досвід проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання знань, виявити всі технологічні недоліки та вжити заходів щодо подальшого його вдосконалення.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента, про це йшлося під час його зустрічі з міністром освіти та науки Іваном ВАКАРЧУКОМ.

В.ЮЩЕНКО заслухав доповідь міністра про завершення 2008-2009 навчального року, актуальні проблеми підготовки нового 2009-2010 навчального року, а також досягнення цьогорічних випускників навчальних закладів.

Відео дня

Глава держави відзначив, що цьогорічне тестування відбулося на більш високому рівні, ніж минулого року, про що свідчать висновки вітчизняних і міжнародних експертів, представників громадських організацій та спостерігачів.

Усього тестування цього року пройшли майже 434,3 тис. осіб або 94% від зареєстрованих.

Окремими питаннями зустрічі стали завершення навчального року, а також проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів.

В.ЮЩЕНКО наголосив на важливості забезпечення прав при вступі до навчальних закладів дітей уразливих суспільних категорій - із багатодітних родин, сиріт, дітей з обмеженими можливостями.

Президент також наголосив на необхідності невідкладно розпочати підготовку до наступного навчального року. На його думку, особливої уваги потребують питання зміцнення навчальної бази навчальних закладів і проведення ремонтних робіт, завершення комп`ютеризації, комплектування науково-педагогічними кадрами, видання підручників, у тому числі для шкіл національних меншин тощо.

Йшлося також про стратегію розвитку освіти та виховання молоді в навчальних закладах України, відповідність освітньо-виховних процесів рівню європейських та світових стандартів.

Участь у зустрічі взяли глава Секретаріату Президента України Віра УЛЬЯНЧЕНКО, заступник глави Секретаріату Президента України Юрій БОГУЦЬКИЙ, директор Науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти і науки України Петро КОНОНЕНКО.