У МЗС пов'язали припинення вогню бойовиками із візитом Волкера / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Російська Федерація намагається всіх обдурити, припинивши вогонь на Донбасі під час візиту спеціального представника Державного департаменту США Курта Волкера в Україну.

Читайте такожВперше за тривалий час доба в зоні АТО пройшла без жодного пострілу - штаб

Про це повідомила речниця МЗС України Мар'яна Беца у мікроблозі Twitter.

Відео дня

«23 січня не було порушень режиму припинення вогню на Донбасі в той час, коли Курт Волкер перебуває в Україні. Кожен крок на Донбасі контролюється Росією, яка хоче всіх обдурити», - наголосила Беца.

Як повідомляв УНІАН, вперше за тривалий час у районі проведення АТО минула доба пройшла без порушень режиму припинення вогню.

Волкер прибув в Україну, щоб провести низку зустрічей з українськими посадовцями. Вчора він з президентом України Петром Порошенком обговорив питання розміщення миротворців ООН на Донбасі, звільнення українських заручників та нещодавно ухвалений парламентом закон про реінтеграцію.

26 січня в Дубаї Волкер планує зустрітись з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Сторони обговорять стан конфлікту на cході України, перспективи введення та можливий формат миротворчої місії.