Депутат від БЮТ Володимир ЯВОРІВСЬКИЙ вважає за необхідне провести дострокові парламентські вибори через кілька місяців після президентських виборів.

Про це він заявив в ефірі програми «По суті» на телеканалі «Перший громадський».

«Ніяких дострокових виборів сьогодні бути не може. Але вони будуть дуже потрібні після президентських виборів», - сказав депутат.

Відео дня

Свою позицію В.ЯВОРІВСЬКИЙ пояснює розбалансованістю різних гілок влади.

«Відбуваються президентські вибори, і якийсь період - півроку-рік - після виборів Президент зберігає свій передвиборчий ореол, потім його рейтинг починає падати. А тоді відбуваються парламентські вибори, і виходить так, що у парламент обирають людей, опозиційних до Президента», - зауважив він.

«Якби відбулись президентські вибори, і за два-три місяці, поки Президент не втратив ще свого рейтингу, були б проведені і парламентські, тоді ми би вперше в Українській державі мали би суголосний парламент, де була би більшість», - сказав В.ЯВОРІВСЬКИЙ. Депутат пояснив, що одразу після президентських виборів більшість людей зазвичай голосує за представників саме пропрезидентської сили. І це, за його словами, не залежатиме від того, переможе на виборах прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО чи лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ.

«Але нарешті кореспондувався б політичний сегмент парламенту і той, який представляє президент», - наголосив депутат.