Міністерство внутрішніх справ України викрило ряд схем при закупівлях Міністерством охорони здоров’я України медичних препаратів за завищеними цінами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО.

«Протягом 4 років після підписання меморандуму МОЗ закуповувались препарати одних і тих же виробників за цінами, значно вищими ніж пропозиції Фонду Клінтона для країн, що розвиваються… Ми вважаємо, що в цій ситуації держава понесла необгрунтованих збитків на суму понад 32 млн. грн., які б могла зекономити для закупівлі більшої кількості медпрепаратів і обладнання», - сказав він.

Відео дня

При цьому Ю.ЛУЦЕНКО навів кілька прикладів, коли медичні препарати закуповувались у іноземних виробників за значно вищими цінами, ніж аналогічні препарати коштують у вітчизняних виробників.

«В цьому господарстві (фармакології - УНІАН) давно пора наводити системний порядок… Оскільки це глибоко корумпована галузь», - зазначив міністр.

При цьому він висловив підтримку ініціативі прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО створити міжвідомчу групу з розслідування процедур закупівель медичних препаратів і обладнання Міністерством охорони здоров’я.