Запрошення Президента Грузії Михайла СААКАШВІЛІ до Києва в день зустрічі в Ялті прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО із главою уряду Російської Федерації Володимиром ПУТІНИМ є загрозливою для національних інтересів України політтехнологією з боку команди Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Таку думку в інтерв’ю УНІАН висловив керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир ФЕСЕНКО.

На його думку, збіг у часі цих подій, а також одночасне оприлюднення листа В.ЮЩЕНКА до Президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА щодо проблем у газовій сфері дає підстави «робити висновки, що команда ЮЩЕНКА зараз знову має у пріоритеті гру проти ТИМОШЕНКО».

Відео дня

Разом із тим В.ФЕСЕНКО переконаний, що зараз керівникам Української держави у своїх політичних рішеннях, діях та позиціях треба керуватися загальнонаціональними інтересами. Політолог зазначив, що «ця гра на контрасті, гра всупереч, вже завдає шкоди державним національним інтересам України, зокрема у газовій сфері».

«Я не знаю хто, як організовував візит СААКАШВІЛІ. Тут дійсно є формальні приводи: відкриття нового приміщення грузинського посольства – хоча можна було його відкривати не сьогодні. Є, звичайно, річниця помаранчевої революції, але вона також не сьогодні», - сказав експерт.

В.ФЕСЕНКО також підкреслив, було б дипломатично розвести у часі ці дві події – зустріч Ю.ТИМОШЕНКО з В.ПУТІНИМ і візит М.СААКАШВІЛІ до Києва.

«На жаль, у тому, що вони співпали, є елементи певної політтехнології, які можуть зашкодити Україні», - резюмував В.ФЕСЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у ході поїздки до Ялти Ю.ТИМОШЕНКО проведе зустріч з прем`єр-міністром Росії В.ПУТІНИМ, після чого відбудеться п`яте засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії під головуванням прем`єр-міністрів двох країн.

Також сьогодні в Україну з робочим візитом прибув Президент Грузії Михаїл СААКАШВІЛІ, який зустрічається з В.ЮЩЕНКОМ.