Народний депутат України Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО на смерть збив пішохода.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління ДАІ Києва з посиланням на начальника столичного Управління ДАІ Анатолія СІРЕНКА, дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 25 листопада, близько 21.20 на Столичному шосе неподалік зупинки громадського транспорту „Віта-2”.

Відео дня

О.ОМЕЛЬЧЕНКО, рухаючись за кермом власного автомобіля „Міцубісі-Паджеро” зі сторони Конча-Заспи в напрямку Києва, скоїв наїзд на 48-річного чоловіка, який переходив проїзну частину дороги зліва направо по ходу руху автомобіля. Від отриманих тілесних ушкоджень пішохід помер на місці пригоди.

У письмовому поясненні О.ОМЕЛЬЧЕНКА, яке було надано співробітникам ДАІ, зазначено, що його автомобіль рухався в напрямку міста у другій смузі руху зі швидкістю біля 70 км/год (на даній ділянці відповідним знаком встановлено обмеження максимальної швидкості до 80 км/год). Він також пояснив, що в с. Чапаєвка перед його автомобілем через потік зустрічного транспорту несподівано з`явилася людина. За словами народного депутата, пішохід переходив дорогу в невстановленому для переходу місці, приблизно за 40 метрів від пішохідного переходу. Такі ж покази надав один зі свідків. В поясненні О.ОМЕЛЬЧЕНКО також вказує, що застосував екстренне гальмування, аби уникнути наїзду, повідомив А.СІРЕНКО.

Народний депутат знаходився на місці ДТП до завершення оформлення матеріалів пригоди, а також пройшов медичну експертизу (висновок №001101), яка засвідчила, що він був тверезим, додав начальник столичного Управління ДАІ.