Міністр опозиційного уряду Роман ЗВАРИЧ заявляє, що до аудиту фінансової діяльності уряду Юлії ТИМОШЕНКО чинною владою залучена фірма, яка захищає державних зрадників та шпигунів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ, про це він заявив сьогодні на брифінгу у Верховній Раді.

«Очевидно, що фірма залучена по профілю, бо представляє інтереси державних зрадників», - сказав він.

Відео дня

Р.ЗВАРИЧ висловив занепокоєння тим фактом, що аудит проводитиметься за державні кошти, і зазначив, що, згідно з інформацією у ЗМІ, гонорари за проведення аудиту становлять сотні тисяч доларів.

Він повідомив, що детально вивчив інформацію на веб-сайті фірми Trout Cacheris, де вказано, що вона займається виключно кримінально-процесуальним законодавством.

«На жодній сторінці цієї фірми я не знайшов будь-якої навіть згадки про те, що колись ця фірма займалася аудиторською діяльністю», - сказав він.

За словами Р.ЗВАРИЧА, дана фірма обслуговувала «надзвичайно цікавих клієнтів», серед яких президент Конго, який визнаний у світі диктатором, американський конгресмен Вільям ДЖЕФЕРСОН, який звинувачується у шахрайстві, хабарництві, здирництві та відмиванні «брудних коштів».

Як сказав Р.ЗВАРИЧА, ця фірма також представляла в судах інтереси американських шпигунів, які були засуджені як зрадники США до довічного ув’язнення, зокрема, Роберта ХАНСЕНА та Алдріча ЕЙМЗА.

Крім того, дана фірма представляла інтереси шпигуна, зрадника США, який діяв в інтересах Ізраїлю, Лоренса ФРАНКЛІНА.

Серед клієнтів Trout Cacheris депутат також назвав фігуранта Вотергейтського скандалу Джона МІТЧЕЛЛА і першу шпигунку колишнього лідера Куби Фіделя КАСТРО в США, яка була засуджена до 13 років ув’язнення.

Крім того, Р.ЗВАРИЧ також знайшов підтвердження інформації про те, що зазначена фірма представляла інтереси Моніки ЛЕВІНСЬКІ.

Як повідомляв УНІАН, уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC (США) про проведення комплексного аудиту державних фінансів за період діяльності Кабінету міністрів Ю.ТИМОШЕНКО у 2008-2009 рр. і перший квартал 2010 року. Кошти на проведення аудиту передбачені законом про держбюджет на 2010 рік.