Лідер «Народної самооборони» Юрій ЛУЦЕНКО обурений тим, що народні депутати від Партії регіонів відмовляються приймати соціальні закони, які були ініційовані ними спеціально під президентські вибори, і саме за допомогою яких Віктор ЯНУКОВИЧ і виграв ці вибори.

Як повідомляє прес-служба Громадянського руху «Народна самооборона» про це він заявив учора в ефірі на телеканалі “Україна”.

«Мене турбує, чому «регіонали» «валять» один за одним всі законі, які ініціювали в цьому напрямку», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

За його словами, за прийняття закону про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, який вніс раніше депутат-«регіонал» Михайло ПАПІЄВ, і про який говорилось на виборах, було віддано тільки один голос від депутатів ПР. «Жоден депутат-регіонал тепер цього не хоче», - зауважив Ю.ЛУЦЕНКО, додавши, що ці депутати також провалили закон про охорону дитинства щодо пільгового кредитування на поліпшення житлових умов багатодітних сімей, закон про допомогу на виховання дітей з трьохрічного віку, закон по чорнобильцям, закон по жертвам нацистських переслідувань.

«Це означає лише одне - подвійні стандарти», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО, наголосивши, що «на всіх виборах всі політики дещо перебільшують, може, навіть, брешуть. Але не можна так необдумано обіцяти, а потім цинічно у всіх на очах «валити» те, на чому ви «купили» людей”.

Також лідер «НС» нагадав «регіоналам», що на виборах вони обіцяли податкові "канікули" для малого і середнього бізнесу. «Канікули закінчилися тим, що на всіх базарах - чернівецькому, рівненському, одеському, львівському - висаджується по 120 чоловік з податкової, підходять і кажуть: «На оцей рахунок 1 тис. доларів, або 1,5 тис.», - стверджує Ю.ЛУЦЕНКО.

Він також звернув увагу на те, що всі заяви лідера ПР напередодні виборів про міцну команду професіоналів сьогодні обернулись тим, що в уряді збільшилась кількість віце-прем’єрів, на 20% зросли видатки на Адміністрацію Президента та Кабмін. «Вдумайтесь, навіть в Криму сьогодні 8 віце-прем’єрів! Це ж звичайна обласна рада, панове, навіщо їх стільки? Хто ці люди?», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Лідер «Народної самооборони» закликав владу почути опозицію і усунути ці грубі помилки, які викликають обурення.