Міністр економіки України Василь ЦУШКО називає нинішні соціальні пільги непосильним багажем для держави, тому виступає за їх монетизацію.

Про це міністр заявив під час відео-онлайн-конференції у видавництві «Аргументи і факти. Україна».

«У Києві пільгами на проїзд може скористатися кожен громадянин, тому що тут ходить транспорт, а в селі громадянин не може скористатися, тому що там приватні автобуси. Потрібно монетизувати пільги – видавати їх грошима. Тоді ця людина проїде в автобусі», - зазначив О.ЦУШКО.

Відео дня

«Умовно одержують всі пільги, але це обман. Всі знають, що у нас медицина платна, хоча в Конституції написано, що вона безкоштовна. Ми прийдемо до ситуації, коли захищатимемо неплатоспроможних громадян», - підкреслив міністр.

«З погляду ринкової стратегії – потрібно щоб платили всі, а бідним допомагати. Потрібно, щоб суспільство зрозуміло, що ціна не може бути одна для всіх», - вважає міністр.

Він також нагадав про рішення Кабінету міністрів підвищити субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг з 14 липня, повідомивши, що поки не всі, кому такі субсидії передбачені, звернулися по державну допомогу.

«Є ще один парадокс – Захід оформляє 100% покладених субсидій, а решта регіонів – 60-70% покладених субсидій, - зауважив чиновник і додав. - Коли всі платитимуть все, у нас зникне економіка кривих дзеркал. Всі знають, що законодавчо пільги на 300 млрд. грн. – це нездійсненно».

Він закликав громадян не слухати критику рішень уряду, а йти оформляти субсидії.