Голова Комітету виборців України Олександр ЧЕРНЕНКО вважає, що місцеві вибори, які пройдуть 31 жовтня, будуть складними як для організаторів, так і для учасників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час засідання круглого столу з проблем виборчого законодавства у Чернігівській міській раді.

"Вибори будуть складними і для організаторів, і для учасників. Так швидко вибори у нас ще не відбувалися", - сказав О.ЧЕРНЕНКО.

Відео дня

За його словами, новий закон про місцеві вибори є дуже проблематичним для реалізації окремих його положень. Зокрема, він передбачає надзвичайно короткі терміни виборчої кампанії, а також містить низку положень, що є суперечливими. На думку О.ЧЕРНЕНКА, не зовсім зрозумілим є розподіл округів, а тому виходить, що сьогодні потенційним кандидатам потрібно працювати з виборцями у своїх регіонах тотально.

"Народні депутати обіцяють зміни, бо деякі норми суперечать одна одній. Хотілося б бачити ці зміни", - сказав О.ЧЕРНЕНКО, зауваживши, що учасникам виборчого процесу необхідно знати всі правила гри. Разом з тим він зазначив, що ці зміни, однозначно, не будуть стосуватися питань самовисування на посаду міського голови та участі у місцевих виборах блоків. "Ніхто ці питання чіпати не буде", - пояснив голова КВУ.

Ще одну проблему він вбачає у роботі виборчих комісій, які потрібно буде сформувати надзвичайно швидко, забезпечивши пропорційне представництво партій. За прогнозом О.ЧЕРНЕНКА, виборчі комісії будуть формуватися в авральному режимі, а потім у них відбуватимуться численні ротації.

"Члени ЦВК у новому законі бачать стільки "дірок", що їм потрібно буде прийняти десь 100 нормативно-правових підзаконних актів (постанов ЦВК), щоб виправити ситуацію", - повідомив керівник КВУ.