Представники Коаліції національної єдності зібрали підписи під поданням до Конституційного Суду України щодо неконституційності указу Президента України Віктора ЮЩЕНКА про розпуск Верховної Ради.

КИСЕЛЬОВПро це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомив перший заступник лідера фракції Партії регіонів Василь КИСЕЛЬОВ.

Зокрема, за його словами, зібрано 53 підписи, і звернення буде подане вже сьогодні.

Відео дня

Крім того, повідомив В.КИСЕЛЬОВ, представники коаліції мають намір звернутися до одного з районних судів, аби той призупинив дію указу В.ЮЩЕНКА. При цьому В.КИСЕЛЬОВ відмовився сказати, до якого саме суду буде поданий позов.

Як повідомляв УНІАН, Президент України В.ЮЩЕНКО 2 квітня підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. Згідно з документом, позачергові вибори до ВР відбудуться 27 травня 2007 року.

Верховна Рада України того ж дня ухвалила постанову, якою передбачено звернутися до Конституційного Суду з проханням невідкладно, не пізніше 5-ти днів після опублікування Указу Президента про припинення повноважень парламенту, перевірити цей документ на відповідність Конституції.

Указ Президента України В.ЮЩЕНКА про розпуск парламенту опубліковано 3 квітня в офіційному виданні “Офіційний вісник Президента України”.