"Я не знаю, звідки цей список у Балоги! Ми нічого ні з ким не обговорювали. Є алгоритм – повинна зібратися політрада і визначити кандидатури, - депутат В’ячеслав Коваль (Народний рух) з Правиці різко висловив своє обурення словами голови СП Віктора Балоги, який оголосив власну версію першої десятки списку мегаблоку.– У першій десятці повинні бути представники всіх партій, що входять до блоку. Це наша позиція".

Нагадаємо, що за словами Балоги, список може очолити лідер НСНУ В’ячеслав Кириленко. За ним - лідер "Самооборони" Юрій Луценко, міністр оборони Анатолій Гриценко, міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, депутат Верховної ради V скликання Руслан Князевич, президент інформаційного агентства УНІАН Ірина Геращенко, губернатор Житомирської області Юрій Павленко, член НСНУ Ксенія Ляпіна, заступник голови СП Віктор Бондар і губернатор Харківської області Арсен Аваков. При цьому Балога підкреслив, що це – не остаточний варіант. "Остаточне рішення з приводу виборчого списку ухвалюватиме з`їзд `Нашої України`", - заявив голова СП. Ймовірно, це було обмовкою, адже у разі створення мегаблоку рішення про затвердження списку повинно ухвалюватися на міжпартійному з`їзді, а не на з`їзді однієї партії з трьох, що входять до блоку.

Разом з тим Комерсант-Українаприпускає, що як заява, так і обмовка Балоги може бути частиною політтехнології, спрямованої на виключення Правиці з можливого складу мегаблоку.

Відео дня

Нагадаємо, що вчора Юрій Луценко, лідер “Народної Самооборони” під час передвиборної поїздки до Дніпропетровська заявив, що допускає можливість виходу "Самооборони" зі складу мегаблоку. За умови, що до 1 липня не будуть узгоджені всі технічні принципи створення блоку.

В той же час один із спонсорів Самооборони – Давид Жванія, як стверджує видання, є одним з послідовних супротивників створення блоку з НСНУ і "Правицею".