Зіновій Шкутяк
Створення єдиної партії буде закладено у документі про об’єднання демократичних сил, заявляє заступник голови партії “Наша Україна” Зіновій ШКУТЯК.

Як повідомили УНІАН у прес-службі «Нашої України», він повідомив: “Днями буде підписано документ, який стане основою для підписання угоди про створення виборчого блоку демократичних сил”.

За словами З.ШКУТЯКА, в основу документу планується закласти три основні принципи: підтримка Президента, європейський курс, створення єдиної партії.

Відео дня

З.ШКУТЯК переконаний, що саме цей документ стане запорукою єдності демократичних сил.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор ЮЩЕНКО під час візиту до Туреччини в інтерв’ю журналістам висловив думку, що блок демократичних сил для участі у дострокових парламентських виборах має створюватись як прообраз майбутньої єдиної партії.

Лідер “Народної самооборони” Юрій ЛУЦЕНКО заявив, що мегаблок у заявленому форматі і з заявленими квотами відбудеться “лише у тому форматі, у якому його учасники готові до створення єдиної політичної партії”. За його словами, “партії, котрі лише хочуть під’їхати на чужому возі, щоб далі йти своїм шляхом, мають, як і в Європі, іти самостійно. Ті партії, що бачать виборчий процес як етап повноцінного об’єднання у єдину потужну політичну силу, будуть у складі такого блоку”.