Лідер політичної партії «УДАР» Віталій КЛИЧКО наголошує, що Україні потрібна справжня свобода слова, без неї неможливо побудувати сучасну демократичну державу.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії «УДАР» Віталія КЛИЧКА.

Лідер політичної партії «УДАР» піддав критиці звільнення з посади голови комітету ВР з питань свободи слова представника опозиції Андрія ШЕВЧЕНКА. За словами В.КЛИЧКА, свобода слова є одним з ключових принципів демократії. «На жаль, сьогодні ми в Україні дуже далекі від демократичних цінностей. Свобода слова на словах, можливо, у нас і є, але якщо у нас не буде справжньої свободи слова, якщо журналісти не будуть контролювати суспільство, ми не зможемо побудувати сучасну державу», – вважає політик.

Відео дня

«Сьогодні я дивився доповідь представника Партії регіонів з приводу звільнення Андрія ШЕВЧЕНКА. Андрій з іншої політичної сили, але я знаю його як людину, як професійного журналіста, знаю про його професійні і моральні якості. І ті обвинувачення, які лунали на його адресу, були емоційні та підготовлені, тож ті, хто не знає Андрія особисто, можуть в це й повірити», – сказав В.КЛИЧКО.

«Українська політика така – хто краще збреше, хто краще розкаже якісь байки, той і правий. Тому й довіра українців до політиків така низька, бо всі вже звикли, що політики не відповідають за свої слова», – додав В.КЛИЧКО.

Лідер «УДАРу» також зазначив, що окрім свободи слова людині важливо мати свободу ухвалення рішень. «Я можу підтримувати чи критикувати дії тих чи інших політичних сил, але півтора-два роки тому ми вирішили заснувати нашу політичну силу. Ми не приєднувалися до тих політсил, які сьогодні є в Україні. Одне можу сказати – ляльководів за Кличком немає, бо надзвичайно дорогими є авторитет та репутація, на які можна працювати усе життя, а втратити за одну хвилину. Я ніколи не йду на компроміси з совістю і ніколи не дозволю собі бути маріонеткою у чужих руках», – наголосив В.КЛИЧКО.