Держава має усвідомити свій борг перед селянами та приділити увагу повноцінному забезпеченню потреб українського села, наголосив у своїй статті газеті «Сільські вісті» Президент України Віктор ЮЩЕНКО, повідомляє прес-служба глави держави. Лише за такого підходу «влада зможе повернути довіру людей до себе» та змінити ситуацію на селі на краще, зазначив глава Української держави.

«Мені боляче, що сьогодні в селах з кожним роком усе менше народжується дітей. Молодь не бачить перспектив і намагається за будь-яку ціну осісти в місті», – пояснив своє бачення ситуації Президент України. Серед найбільш актуальних для сільських місцевостей проблем він назвав: нестачу шкіл та вчителів, «провалену» програму «Шкільний автобус», закриття лікарень та фельдшерсько-акушерських пунктів на фоні відсутності навіть елементарних ліків, незабезпеченість сільських магазинів найнеобхіднішими товарами, проблеми з транспортним сполученням тощо.

Глава держави також загострив увагу на земельній проблемі. На його переконання, спосіб, у який сьогодні використовуються земельні ресурси, «більше схожий на злочин», оскільки селяни змушені працювати не на власних ділянках, а за безцінь на «місцевого чи прийшлого князька». Ні вітчизняні, ні іноземні інвестиції не дійшли до села через відсутність прозорого ринку землі, констатував В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

«Для всієї української політики, для всіх відтінків і кольорів національних політичних сил настав час повернутися обличчям до села», – наголошує в статті В.ЮЩЕНКО. Президент вважає, що першим кроком у цьому напрямку стануть позачергові вибори до парламенту 30 вересня. «Сподіваюся, що серед перших законів, які ухвалить нова Верховна Рада, будуть ті, що закріплять соціальні ініціативи, з якими я вже виступив як Президент», – підкреслив глава держави, додавши, що його пропозиції грунтуються на детальних розрахунках.