Сергій Власенко: Ця справа не вартує виїденого яйця

Про це заявив захисник Ю.Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, повідомляє «Тиждень.ua».

«З матеріалами цієї справи щодо нібито нецільового використання коштів Кіотського протоколу і закупівлі автомобілів швидкої допомоги для сільської медицини захист знайомиться уже більше півтора року. І ніхто нас не пришвидшує у цьому і не кричить, що треба цю справу передавати до суду», – заявив С.Власенко.

Він нагадав, що на ознайомлення з матеріалами по газовій справі суд надав аж 9 днів.

Відео дня

За словами С.Власенка, справа щодо Кіотського протоколу була порушена першою, і саме по цій справі суд виніс рішення про підписку про невиїзд екс-прем’єра.

«А зараз вони розуміють, що в цій справі немає нічого. І єдине обвинувачення, яке інкримінується Тимошенко, це те, що вона, будучи прем’єром, підписала законно проголосоване рішення Кабінету міністрів… Вони нічого не хочуть робити з цією справою. Вона не варта виїденого яйця», – вважає С.Власенко.

За його словами, захист практично ознайомився з матеріалами цієї справи.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура України звинувачує Ю.Тимошенко в перевищенні влади і службових повноважень під час закупівлі під гарантію уряду і ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів "Опель Комбо". Загальна сума завданої державі шкоди становить 67 млн грн.

Крім того, Ю.Тимошенко пред'явлене звинувачення у нецільовому використанні 180 млн і 200 млн євро, які Україна одержала за Кіотським протоколом, і в нанесенні державі іншої шкоди.

У жовтні 2011 року Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що адвокати Ю.Тимошенко затягують ознайомлення зі справами щодо придбання автомобілів і використання «кіотських грошей».

«Завершено розслідування, і адвокати продовжують знайомитися з кримінальними справами по придбанню автомобілів швидкої допомоги і Кіотському протоколу. Але адвокати затягують ознайомлення по цих справах», - говорив генпрокурор, зауваживши при цьому, що адвокати екс-прем’єра, за їхніми словами, хочуть таким чином детальніше вивчити ці справи, хоча слідством їм надано для цього всі можливості.