Засуха Романюк. Фото УП

ОВК №94 на Київщині оголосила переможцем кандидата ві д Партії регіонів Тетяну Засуху.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Об’єднаної опозиції «Батьківщина», «окружна виборча комісія 94 в порушення усіх процедур, без обговорення і навіть голосування в неділю зранку склала підсумковий протокол, в який вписала перемогу Тетяни Засухи, хоча на цьому окрузі з відривом у майже 10 тисяч голосів переміг представник «Батьківщини» Віктор Романюк».

В опозиції також наголосили, що «члени комісії без проведення розгляду, без прийняття скарг, без голосування визнала недійсним голосування на 27 дільницях округу, таким чином просто скасувавши волевиявлення близько 30 тисяч жителів області».

Відео дня

В прес-службі повідомили, що протистояння тривало в ОВК №94 всю ніч, стримати незаконні дії членів комісії намагалися представники громади та народні депутати від опозиції.

«На ОВК прийшла сама Засуха, яка вказувала членам комісії, що їм робити. ОВК так і не змогла прийняти в належному порядку рішення і без голосування склала протокол, в який вписала переможцем Засуху», - повідомили в Об’єднаній опозиції і заявили: «те, що сталося на 94-му окрузі та відбувається по всіх округах, де перемагає опозиція, - це не вибори - це призначення кандидатів від влади себе народними депутатами. В 30 тисяч українців просто вкрали право голосу, який вони віддали не тільки за кандидата по мажоритарному округу, але й за партії. Всі, причетні до цієї афери, обов’язково понесуть відповідальність».