Лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО закликав голову Компартії України Петра СИМОНЕНКА керуватися Резолюціями Парламентської Асамблеї Ради Європи, які засуджують злочини комуністичних режимів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі УНП, про це Ю.КОСТЕНКО заявив в прямому ефірі на каналі "1+1", полемізуючи з П.СИМОНЕНКОМ на тему необхідності ліквідації символів тоталітаризму.

Ю.КОСТЕНКО нагадав, що ПАРЄ у 1996 та 2006 роках ухвалила дві Резолюції - "Стосовно заходів з ліквідації спадщини колишніх комуністичних тоталітарних режимів" та "Про необхідність міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів".

Відео дня

Відтак, наголосив лідер УНП, П.СИМОНЕНКО, котрий впродовж багатьох років є членом Постійної делегації ВР України в ПАРЄ, і “котрий багато говорить про демократію, повинен керуватися цими Резолюціями".

Ю.КОСТЕНКО поставив у пряму залежність ліквідацію символів тоталітарного минулого із зростанням рівня життя: «У Німеччині дефашизація країни в різних іпостасях - люстрація, перейменування, освіта, - давали однозначне збільшення доходів кожного громадянина. У Прибалтиці і Польщі після ліквідації комуністичного режиму зріс рівень життя громадян». У зв’язку з цим Ю.КОСТЕНКО висловив переконання у необхідності "ліквідувати усі ознаки тоталітарної системи, які й сьогодні домінують у житті українців".