Голова Верховної Ради V скликання, лідер СПУ Олександр МОРОЗ переконаний, що держава зможе повернутися «у русло законного демократичного розвитку» тільки після відсторонення Віктора ЮЩЕНКА від влади, а “неконституційна авторитарна модель влади буде замінена справді парламентською республікою європейського типу”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час виступу в парламенті.

За словами О.МОРОЗА, результати дострокових парламентських виборів підтверджують, що ця “протиправна авантюра була задумана лише для задоволення політиканських інтересів кількох осіб”.

Відео дня

О.МОРОЗ висловив впевненість, що “зусиллями В.ЮЩЕНКА українська політика вперше в історії опинилася поза рамками правового поля”. Саме через це, за його словами, “ніякої стабільності в житті нашої країни не настає. Навпаки, як і попереджалося, влада опиняється в стані правового хаосу”.

Також О.МОРОЗ стверджує, що “дуже скоро кожен українець ще більше відчує на собі результати неправових експериментів у владі. Це вплине на своєчасність прийняття і якість бюджету, на жаль, на зростання цін та інфляції. Виборці переконаються в химерності всіх гучних передвиборних обіцянок, які так щедро їм роздавалися”.

Крім того, вважає О.МОРОЗ, тепер, напередодні президентських виборів 2010 року, є небезпека або чергового розпуску Верховної Ради, або роботи її за правилами, що не відповідають Регламенту.

“Відповідальність за цей хаос, який неминуче приведе до падіння життєвого рівня наших співгромадян і ще більшої втрати міжнародного авторитету України, несуть конкретні політики. Це справжня зрада інтересів народу”, - заявив О.МОРОЗ.

Як повідомляв УНІАН, на початку цього виступу О.МОРОЗА депутати від БЮТ і НУ-НС залишили сесійну залу ВР.

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав КИРИЛЕНКО сказав з цього приводу журналістам, що фракції НУ-НС і БЮТ вирішили зробити 10-хвилинну перерву, щоб не слухати деструктивний виступ голови ВР V скликання О.МОРОЗА.

«Він знову вводить країну в деструктивні політичні дискусії», - підкреслив В.КИРИЛЕНКО.