запорожье, ОГА, штурм / @Kostya_Medyanik

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу начальник штабу ГУ МВС України в Запорізькій області Олег Курочкин, відповідаючи на питання журналістів. 

«Дзвонила, видно, одна людина. Особа його поки не встановлена. І він дійсно вимагав, що б міліція звільнила будівлю облдержадміністрації», - розповів Курочкин. 

Читайте такожЗапорізька міліція отримала повідомлення про замінування ДніпроГЕСу та двох супермаркетів

Відео дня

Він також відзначив, що всі повідомлення про мінування виявилися помилковими.

Як повідомляв УНІАН, 26 січня близько 20.40 в Запоріжжі міліція одержала анонімні повідомлення про мінування ДніпроГЕСу і двох супермаркетів: «Ашан» і «Нова лінія». На місця можливих подій виїхали співробітники міліції і вибухотехніки, залучалися кінологічні служби.

Приблизно в цей же час на площі перед будівлею Запорізької ОДА участиники мітингу, що вимагав люстрації центральної і місцевої влади, після невдалої спроби потрапити в будівлю ЗОДА, проводили пікет. 

Близько 21.10 співробітники міліції, за спинами яких, за словами учасників Майдану, йшли люди спортивного вигляду в цивільному з палицями, витіснили людей з площі. За даними запорізьких ЗМІ, багато громадян, у тому числі і журналісти, були при цьому побиті і затримані. Тих, хто зміг втекти, силовики відловлювали в дворах.

Згідно з даними міліції, в результаті сутичок постраждали 12 чоловік, затримані - 46.