СБУ

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті СБУ.

В СБУ наголошують, що ситуація, яка склалася на сьогодні в Україні, свідчить про спроби окремих політиків, представників органів місцевого самоврядування, лідерів громадських об’єднань, радикально налаштованих осіб, створити підґрунтя для ескалації громадянського конфлікту, поширення автономістських і сепаратистських настроїв серед населення, що може призвести до припинення існування нашої держави як унітарної та втрати нею державного суверенітету.

«Окремі депутати різних рівнів розпочали вести сепаратні переговори з представниками іноземних держав. Вже відкрито відбуваються консультації про можливий розділ країни на декілька частин у порушення порядку, встановленого Конституцією України»,- зазначається в повідомленні. В СБУ вважають, що це може призвести до ескалації протистояння між різними верствами населення, розпалювання національної чи релігійної ворожнечі та військового конфлікту.

Відео дня

«Зважаючи на викладене, Службою безпеки вживатимуться жорсткі заходи з припинення посягань на територіальну цілісність і недоторканність України та притягнення причетних до такої діяльності осіб до кримінальної відповідальності», - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, завтра, 22 лютого, о 12.00 в приміщенні харківського Палацу спорту (ст. м. Маршала Жукова) заплановано з’їзд депутатів всіх рівнів з південно-східних регіонів України, АР Крим та м. Севастополя. Ініціатором з’їзду виступає Всеукраїнський громадський союз «Український фронт», утворений у Харкові 1 лютого.

Сьогодні, 21 лютого, народний депутат України Микола Томенко закликає Службу безпеки України, генпрокуратуру попередити, а в разі необхідності, арештувати всіх сепаратистів, які проводять з'їзд у Харкові.

Він зазначив, що “сьогодні Добкін (голова Харківської ОДА) скликає в Харкові з'їзд сепаратистів, а Константінов (голова ВР АРК) у Москві збирає засідання ВР (мабуть, йдеться про російську думу — УНІАН) про перехід територій України під юрисдикцію Росії”.

Він, звертаючись до СБУ та генпрокуратури, запропонував попередити, “а в разі необхідності, арештувати всіх сепаратистів”.