Туск / Reuters

Як повідомляє Радіо Свобода про це глава польського уряду заявив під час брифінгу.

"Світ опинився на межі конфлікту, ймовірні наслідки якого він ще не усвідомлює. Не всі в Європі розуміють, що відбувається", – вважає Туск.

Він підкреслив, що Україна заслуговує на повну міжнародну підтримку. "Українці сьогодні мусять дізнатися, що вони мають справжніх друзів",  – заявляє польський прем'єр.

Відео дня

Туска вважає, що те, що відбувається в Україні – це своєрідний іспит, який впливатиме на стосунки між народами та державами впродовж наступних десятиліть.

"Стоячи перед загрозою, яка виникає з цієї ситуації мусимо солідаризуватися з тими, які відчувають загрозу та страх. Мусимо тісніше співпрацювати тут, у Польщі. Такі ситуації вимагають особливої солідарності та єдності поляків", – заявив Дональд Туск.

У свою чергу президент Польщі Броніслав Коморовський оголосив, що у понеділок вранці відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки, присвячене Україні.

"Ситуація дуже серйозна, щоб не сказати драматична. Йдеться про порушення 4 статті Північноатлантичної хартії",  – наголосив він.

Коморовський зазначив, що можлива поява російської армії на території України спричиняє у поляків відчуття загрози безпеці Польщі.