У МЗС Росії «обурені свавіллям» на сході України

У Росії обурені свавіллям, яке зараз панує в східних областях України, заявляють у російському Міністерстві закордонних справ, повідомляє Радіо Свобода.

«У Росії обурені свавіллям, яке зараз панує в східних областях України в результаті дій бойовиків так званого «правого сектору» при повному потуранні нової влади, як вона себе називає», – йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті МЗС.

«Справа дійшла до того, що 8 березня в місті Харків добре екіпіровані люди в масках з вогнепальною зброєю відкрили стрілянину по мирних демонстрантах. У результаті є поранені», – зауважують у російському МЗС.  Харківська міліція визнала, що стрілянина була, але про причетність до неї «Правого сектора», за словами правоохоронців, відомо лише з телефонного дзвінка аноніма.

Відео дня

Читайте такожУ турецькому уряді закликають Росію не втрачати здоровий глузд

Крім того, у МЗС Росії обурені тим, що Дніпропетровська міліція затримала сімох російських журналістів, «мотивуючи це тим, що їх цікавили тільки «окремі провокаційні сюжети». «Одним словом, «свобода ЗМІ» в лапках в дії», – заявляє російське зовнішньополітичне відомство.

У МЗС Росії також звинувачують українську владу в порушенні «всіх наявних двосторонніх угод» через те, що на територію України не пропускають громадян Російської Федерації, «фактично поставивши заслін прикордонній співпраці».

Читайте такожУ Криму майже всі українські телеканали замінили на російські

«Дивує сором’язливе мовчання наших західних партнерів, правозахисних організацій , зарубіжних ЗМІ. Виникає питання – де ж горезвісна об’єктивність і прихильність демократії?», – кажуть у МЗС Росії.

Українська прикордонна служба раніше посилила контроль на кордоні з Росією. В Україну не пропускають росіян, які можуть брати участь у заходах із дестабілізації ситуації і напруження протистояння в Україні. за даними прикордонників, вони не пропускають людей, в яких виявляють битки, камуфляж, холодну зброю.