REUTERS

Крим не зможе вийти зі складу Росії, якщо до нього увійде. 

Про це пише в своєму блозі на сайті радіостанції "Ехо Москви" адвокат, президент Адвокатської палати Москви Генрі Резник.

"Лунають тривожні голоси: чи не підштовхне самовизначення Криму окремі частини нашої країни до виходу з Російської Федерації - насамперед, звичайно, кавказькі республіки", - пише Резнік.

Відео дня

Втім, зазначає він, до Кримінального кодекса РФ введена нова стаття 280-1 «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації».

Читайте такожКолишній радник президента РФ: мета Путіна - вся Україна

"Тому якщо місцевий парламент будь-якого регіону прийме рішення вийти з російської державності та скличе референдум - тут-то всім народним обранцям світить до п'яти років позбавлення волі", - підсумовує він. 

Російський адвокат підкреслює, що нова стаття Кримінального кодексу була прийнята прямо перед Новим роком 28 грудня 2013 року - "київський майдан у той час вже щосили вирував". 

Як раніше повідомляв УНІАН, 6 березня Верховна Рада Криму прийняла рішення про приєднання Криму до Росії в якості суб'єкта Російської Федерації.