Горсовет Харькова уверяет, что Кернес продолжит выполнять свою работу из дому / kernes.com.ua

Харківський міський голова Геннадій Кернес в умовах часткового домашнього арешту залишається міським головою і в повному обсязі виконуватиме роботу мера Харкова.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, Кернес після рішення Печерського райсуду Києва, який обрав йому міру запобіжного заходу, повернеться до Харкова.

Читайте такожСуд посадив Кернеса на два місяці під домашній арешт

Відео дня

Вчора, 13 березня, Кернес прийшов на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури і дав усі необхідні пояснення у рамках кримінального провадження за пред'явленими йому обвинуваченнями за статтями «тортури», «погроза вбивством», «незаконне позбавлення волі або викрадення людини». За словами адвокатів, йдеться про події 25 січня, коли в Харкові сталися сутички між прихильниками і противниками Евромайдану.

Після допиту Кернес наголосив, що вважає кримінальне переслідування політичною помстою екс-губернатора Харківської області, в.о. міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Читайте такожКернес каже, що помститися йому намагається особисто Аваков

Як повідомляв УНІАН, 13 березня Печерський райсуд Києва обрав міському голові міста Харкова Кернесу запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту. Згідно з рішенням, Кернес повинен перебувати вдома з 21.00 вечора до 7.00 ранку щодня протягом двох місяців.

Водночас у рішенні суду не вказано адресу, за якою повинен знаходитися мер Харкова.