Песков / vesti.ru

Він також зазначив, що Янукович виконав свої зобов'язання, які були гарантовані європейськими країнами.

"Янукович - це законний президент України, який перебуває на території Російської Федерації, тому що чоловікам сюди заїжджати можна", - сказав Пєсков в ефірі телеканалу "Росія 1".

Він підкреслив, що Янукович може перебувати в Росії абсолютно вільно. Більше того, він змушений це робити.

Відео дня

"Перебувати він тут змушений, бо його життя на Україні загрожує небезпека, і він знаходиться під захистом російської держави, про що теж вже говорив президент", - додав прес-секретар глави російської держави.

"Його (Януковича) змусила покинути Україну небезпеку для життя, небезпека фізичного знищення з боку тих елементів, які прийшли до влади в результаті збройного перевороту. До речі, завдяки тому, що Янукович в ніч з 21 на 22 число виконав зобов'язання, які були гарантовані європейськими країнами", - сказав Пєсков.

Пєсков вважає, що багатьох київських політиків захлеснула епідемія русофобії, яка позбавляє їх великої частини електорату. 

Читайте такожПєсков вимагає від Заходу не ставитися до Росії, як до школярки, яка провинилася

"На жаль, дійсно, епідемія русофобії зараз охопила багатьох політиків на Україні. Будемо сподіватися, що не всіх, але, принаймні з тих, хто займає скільки лідируючі позиції на політичній арені. Вони дійсно всі налаштовані русофобських", - сказав Пєсков.

"Люди, которые заражены русофобией сейчас, сознательно лишают себя голосов большой, если не большей части населения Украины. Это очевидно", - сказал пресс-секретарь главы государства.

Также Песков высказал мнение, что Запад не сможет изолировать Россию за ее реакцию на украинские события. 

За матеріалами Інтерфакс, РИА Новости