Эштон / REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це Ештон заявила перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ 28-ми країн-членів, яка першим на порядку денному розгляне ситуацію в Україні.

Ештон, назвавши референдум на Донбасі, проведений сепаратистами 11 травня, "так званим", сказала, що в засіданні Ради ЄС візьме участь глава ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, який минулого тижня зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним щодо України.

Читайте такожЄС вітає заяви Путіна щодо України, але хоче, аби після слів настали дії

Відео дня

"Ми все ще чекаємо на ознаки справжньої деескалації. Це означає відведення військ і надсилання сигналів, які потрібні для того, аби ситуація заспокоїлась. Деякі заяви, які пролунали на зустрічі з главою ОБСЄ, можуть заохочувати, і ми чекаємо почути від нього напряму", - сказала Ештон.

"Вибори - це нагода для народу України демократично обрати президента. Це важливо для майбутнього, для шляху просування уперед. Кандидати готові вести повноцінну виборчу кампанію. Це справжня нагода і я сподіваюсь, що це буде важливим моментом. В інтересах усіх, щоб вибори відбулись в найкращий спосіб", - додала Верховний представник ЄС.