Привезення Дарів волхвів в Україні стали прикриттям для перевезення терористів - священик

"Прем'єр-міністр" самопроголошеної "Донецької народної республіки", московський політтехнолог Олександр Бородай почав терористичну діяльність в Україні ще під час анексії Криму.

Зокрема, він забезпечував фінансування нелегітимного уряду, сформованого під егідою російських окупантів.

Про це повідомляє у своєму матеріалі журналіст slon.ru Олег Кашин.

За словами журналіста, у його кримських репортажах "Бородай фігурував серед москвичів з оточення Аксьонова". На питання Кашина, чи не чиновник чи він, Бородай відповів заперечно, і що працює в рамках, дослівна цитата, «приватно-державного партнерства».

Читайте також"Прем'єр-міністром" так званої ДНР обраний громадянин РосіїПриватною стороною "партнерства" виявився російський олігарх Костянтин Малофєєв, "яскравий представник "православних бізнесменів", який, за даними Кашина, ще до початку окупації півострова перевів голові нелегітимного уряду Аксьонову один мільйон доларів зі своїх особистих коштів. Олександр Бородай же свого часу працював у компанії Малофєєва «Маршалл Капітал».

"З державного боку анексію Криму, як відомо, здійснила російська армія, а з приватною - люди олігарха Малофєєва, у якого під час зачистки "Ростелекома" від людей колишнього міністра зв'язку Леоніда Реймана (а може бути, і не тільки тоді) вже був успішний досвід делікатної роботи в інтересах російської держави", - вважає Кашин.

Читайте такожНємцов про заклик "Стрілка" озброїти жінок: У бойовиків закінчилося фінансуванняБлизький друг Бородая Ігор Гіркін (Стрєлков), що очолює терористів на Донбасі також був пов'язаний з "православним бізнесменом" Малофєєвим. Так, за деякими даними він працював у службі безпеки тієї ж компанії «Маршалл Капітал».

Також, за інформацією ТСН, Гіркін-Стрєлков добре вивчив Україну ще до окупації Криму, подорожуючи нею під патронатом Російської православної церкви.

Ще за місяць до захоплення Криму, 30 січня, у Сімферополь під патронатом Російської православної церкви і патріарха Кирила з Афону привезли православну святиню - Дари Волхвів. Безпеку цінної реліквії християнського світу довірили охороняти Ігорю Гиркину, який зараз керує терористами на Донбасі і відомий під псевдонімом Стрєлков.

"Виявилося, що Гіркін був практично постійним членом православних делегацій в Україні. Є підтвердження, що він планомірно відвідував Південні і Східні єпархії УПЦ. Фактично це можна тепер розцінювати як розвідувальну і підготовчу місію. І, судячи з усього, він був не один такий паломник", - повідомляє видання.

Читайте такожСтрєлков у розпачі: його «підлеглі» не з київською «хунтою» воюють, а грабують інкасаторів - Філатов"Очевидно, що привіз так званих Дари волхвів в Україну - це була така система, коли під прикриттям цієї акції перевезли терористів", - розповів священик Московського патріархату, який живе і служить на Сході України. Він приховує своє ім'я та обличчя, оскільки один з небагатьох на Луганщині, хто відстоює цілісність держави.